Halle-Gooik gewapend om op alle vlakken mee te strijden

zon 2 aug 2015

Dit weekend is Halle-Gooik begonnen met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Voor de landskampioen en bekerwinnaar wordt dit het jaar van de bevestiging. ‘Alle ogen zijn op ons gericht. Elke club zal tegen ons willen winnen. Maar ik denk dat we gewapend zijn. Onze kern is kleiner maar sterker geworden’, zegt sportief manager Lieven Baert.

Halle-Gooik maakte de afgelopen weken een gedaanteverwisseling door. Gevestigde waarden als Adnane, Harram, Dahbi en Neukermans verlieten de club, maar de nieuwkomers zijn zo mogelijk nog sterker. Sababti en Zouggaghi komen over van Antwerpen. De eerste was vorig jaar de beste speler van de competitie, de tweede kroonde zich tot topschutter. Daarnaast wordt het ook uitkijken naar Felipe Manfroi (foto onder). De Braziliaan komt over van het Italiaanse Lazio Roma en wordt bij de beste spelers van Europa gerekend.

[[{"type":"media","viewmode":"mediaoriginal","fid":"33515","attributes":{"alt":"","class":"media-image","height":"457","width":"610"}}]]

“Op papier beschik ik over een indrukwekkende spelersgroep”, beseft trainer Vanderlei. “Maar we zullen het toch vooral op het veld moeten laten tonen. De komende weken gaan we heel hard trainen op fysiek en tactiek vlak. Er moeten enkele nieuwe spelers ingepast worden in het systeem. Maar tegen het einde van de maand moeten we er al staan, want dan beginnen we aan ons Europees avontuur.”, aldus Vanderlei

Eind augustus speelt Halle-Gooik het kwalificatietornooi voor de Champions League in het Moldavische Chinisau. Tegenstanders zijn gastclub Chisinau en het Armeense Yerevan. “Europa is onbekend terrein voor ons, dus we blijven voorzichtig. Maar ik hoop toch dat we het kwalificatietornooi overleven,” zegt sportief manager Baert.

Ook de nieuwkomers kijken uit naar het nieuwe seizoen. Sababti verliet na 18 jaar Antwerpen. “Het was een emotionele keuze voor mij, maar de ambitie en professionaliteit van Halle-Gooik sprak mij aan. Financieel een stap vooruit? Nee, het is vergelijkbaar met Antwerpen.”, aldus Sababti.  Zijn stadsgenoot Zouggaghi vult aan: ‘Ik denk dat iedere speler ervan droomt om in zo’n kern terecht te komen. Naast een ambitieuze is het ook een familiale club met een goede sfeer. Mijn keuze was eigenlijk heel snel gemaakt. We zijn gewapend om op alle vlakken ons mee te strijden. Volgens mij heeft Halle-Gooik alles in zich om de komende jaren uit te groeien tot dé topclub van België.”

Maar ook Halle-Gooik zal tot slot rekening moeten houden met de nieuwe competitieformule. ‘We krijgen dezelfde play-offs als het veldvoetbal. Na de reguliere competitie worden alle punten gehalveerd. De top-4 beslist dan in zes wedstrijden wie er kampioen wordt. Een ploeg die vorig jaar bijna zeker was van de top-4, kon zijn topspelers al eens sparen tijdens wedstrijden. Dat is nu gedaan. Elke competitiewedstrijd wordt belangrijk.”

[[{"type":"media","viewmode":"mediaoriginal","fid":"33514","attributes":{"alt":"","class":"media-image","height":"457","width":"610"}}]]