Halle-Gooik verliest eerste finalewedstrijd van play-offs

din 26 mei 2015
Zaalvoetbalclub Halle-Gooik heeft de eerste finalewedstrijd van de play-offs met 2-3 verloren van Antwerpen. Halle-Gooik kwam in eigen huis 2-0 voor, maar gaf die bonus dus nog uit handen. Vrijdagavond vindt in Antwerpen de terugwedstrijd plaats. Dan weten we of Halle-Gooik na de beker ook de landstitel pakt.

De match begon nochtans perfect voor Halle-Gooik. Na een snelle hoekschop trapte Hector de bal in één tijd voorbij de Antwerpse doelman. De uitverkochte sporthal De Bres ontplofte meteen. De thuisploeg domineerde de eerste helft en liep dankzij specialist Valentin Dujacquier uit tot 2-0.

Maar net voor rust kwam Antwerpen terug in de wedstrijd. Een klasseflits van Zaaf was vokldoende om de aansluitingstreffer te maken: 2-1. Na de pauze kreeg het publiek een heel ander spelbeeld te zien. Antwerpen nam het heft volledig in handen en kon de stand helemaal ombuigen. Het werd uiteindelijk 2-3.

Door de uitoverwinning is Antwerpen favoriet voor de titel, maar bij Halle-Gooik geven ze zich nog niet gewonnen: 'Het kan nog allemaal', reageert manager Lieven Baert. 'Het is één goal verschil. Ze hebben maar 3 keer gescoord op verplaatsing, dus het kan nog allemaal. Ik denk dat we volgende week een goede tweede wedstrijd gaan krijgen, en we zullen dan wel zien aan welke kant het dubbeltje valt.'