Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Halle heeft nieuwe zwemclub

Halle heeft nieuwe zwemclub

Halle heeft niet alleen een nieuw zwembad maar ook een nieuwe zwemclub: Swimming Club Halle. En aan ambitie heeft de club geen gebrek.

Het is zwemclub De Waterleeuwen uit Sint-Pieters-Leeuw  die deze club heeft opgericht. ”Er was een club die actief was in het zwembad van Lembeek en die vooral zwemschool aanbood. Maar dat zwembad is intussen dicht en die mensen hadden ook niet de ambitie om hun verhaal verder te zetten in het zwembad in Halle”, verduidelijkt Gerd Vande Velde – hooftrainer van Swimming Team Halle 

Bedoeling is dat de twee zwemclubs: die van Halle en die van Sint-Pieters-Leeuw op termijn samensmelten tot een club. Die zal Zwemclub Zennevallei heten en dus beschikken over twee zwembaden. Zwemclub Zennevallei zal een grote club worden want in Sint-Pieters-Leeuw hebben ze 500 leden en in Halle 100. Samengeteld 600 leden. Het mag duidelijk zijn: van Zwemclub Zennevallei gaan we in de toekomst nog horen. “We willen dankzij de schaalvergroting op nationaal vlakken stappen vooruit zetten. Anderzijds willen we ook veel leden en Hallenaren kunnen aanspreken”, aldus Vande Velde.