hoek_sport_zaventem.jpg

Hoek Sport Zaventem uit competitie genomen na aanhoudende agressie

vrij 8 jan 2016

Voetbalclub Hoek Sport Zaventem is door het provinciale comité Brabant uit competitie genomen omwille van aanhoudende agressie van spelers. Op het einde van dit seizoen beslist de voetbalbond of de club definitief geschrapt wordt. Het clubbestuur steekt de hand in eigen boezem, maar wijst ook met de vinger naar de gemeente Zaventem en de voetbalbond.

Op 6 december werd de wedstrijd tegen vierdeprovincialer Steenhuffel door de scheidsrechter stilgelegd nadat twee Zaventem-spelers klappen hadden uitgedeeld aan de tegenstander. Gelijkaardige feiten speelden zich al meermaals af bij Hoek Sport. Zo sloegen spelers twee jaar geleden een scheidsrechter het ziekenhuis in. “Dat zijn hele spijtige beslissingen. Er zijn problemen, dat kan je niet ontkennen, maar er zijn ook mensen die zich daarvoor inzetten”, zegt Luc Verdood van het Provinciaal Comité Brabant. Hoek Sport Zaventem bevestigt dat er in het verleden problemen waren. “Vooral jongens die zich benadeeld voelen gaan soms hun boekje te buiten. En daar is de club nu het slachtoffer van. De betrokken spelers gaan meestal elders aan de slag maar onze club is intussen kapot gemaakt”, zegt Etienne Vanhamme van hoek Sport Zaventem.

Maar Hoek Sport Zaventem wijst ook met de vinger richting voetbalbond. Door het tekort aan scheidsrechters worden wedstrijden vaak geleid door onervaren mensen die vrijwillig fluiten. Intussen heeft ook de gemeente de erkenning van Hoek Sport als Zaventemse sportclub ingetrokken.