de_buyst.jpg

Jasper De Buyst uit Asse mikt op derde zege in Zesdaagse

8 jaar geleden

Dinsdag start in't Kuipke in Gent de 75ste editie van de Zesdaagse Vlaanderen-Gent. Jasper De Buyst uit Asse gaat er op zoek naar zijn derde opeenvolgende eindzege. Hij vormt ditmaal een koppel met Otto Vergaerde.

Drie jaar geleden maakte De Buyst zijn debuut op de Zesdaagse in Gent, samen met Tim Mertens eindigde hij toen op de zesde plaats in de eindrangschikking. In 2013 reed Jasper aan de zijde van Leif Lampater en won hij de Zesdaagse voor het eerst. Vorig jaar schreef hij samen met Kenny De Ketele de overwinning op zijn naam. Tijdens deze jubileumeditie gaat De Buyst voor een hattrick met Otto Vergaerde als strijdmakker. Samen wonnen ze dit voorjaar nog brons op het WK ploegkoers.

“Ik was vragende partij om een koppel te vormen met Otto Vergaerde", vertelt De Buyst. "Het is belangrijk om samen te rijden met iemand die net als ik gemotiveerd is en waarvan ik weet dat hij een zesdaagse aankan. Ik ken Otto al van in de jeugdcategorieën en dit voorjaar won ik met hem brons op het WK ploegkoers, maar het is de eerste keer dat we samen een zesdaagse rijden."

Jasper De Buyst en Otto Vergaerde, die met de Lotto-trui zullen rondrijden, nemen het in ’t Kuipke onder meer op tegen De Ketele/Van Hoecke, Keisse/Mørkøv, Rasmussen/Hester en Kneisky/De Pauw. 

“De kans op een hattrick voor mij is realistisch", meent De Buyst. "Ik voel me conditioneel beter dan vorig jaar.  Toen kampte ik met gevolgen van een val tijdens de Wereldbeker in Guadalajara. Mijn neus was gebroken en mijn bekken was geblokkeerd. Ik heb er de voorbije drie weken alles aan gedaan om nu in vorm te zijn. In september reed ik met de Vuelta ook mijn eerste Grote Ronde uit en ik merk nu al verschillen met voordien; een Grote Ronde maakt je completer als renner.”