Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Jasper De Buyst verlengt contract bij Lotto Soudal tot 2024

Jasper De Buyst verlengt contract bij Lotto Soudal tot 2024

Assenaar Jasper De Buyst heeft zijn contract bij Lotto Soudal verlengd tot eind 2024. Hij blijft zo de komende jaren een belangrijke pion in de sprinttrein van de Australiër Caleb Ewan. “Toch hoop ik ook in  de toekomst soms mijn eigen kans te mogen gaan”, zegt Jasper De Buyst.

Jasper De Buyst viert zijn 28ste verjaardag met een contractverlening. De Assenaar was tot eind volgend jaar onder contract bij de Belgische World Tourploeg. Met de contractverlenging tot eind 2024 zal De Buyst tien jaar de kleuren van Lotto Soudal verdedigen. “De ploeg is een echte thuis geworden voor mij. Ondertussen ben ik één van de meest ervaren renners binnen het team en die ervaring wil ik de komende jaren doorgeven aan de jonge renners”, glundert De Buyst.

De afgelopen jaren was Jasper De Buyst van goudwaarde voor Caleb Ewan. Hij loodste zijn Australische ploegmaat naar meerdere sprintoverwinningen. In het T-shirt van Lotto Soudal schreef de Assenaar ook zelf enkele mooie overwinningen op zijn palmares, zoals Binche-Chimay-Binche en ritoverwinningen in de Ronde van Denemarken en de Ronde van Wallonië. Op de piste reden De Buyst en zijn ploegmaat Roger Kluge afgelopen weekend nog naar een tweede plaats in de Zesdaagse van Gent.

“De volgende seizoenen zal ik uiteraard opnieuw voor de volle honderd procent in dienst van Caleb Ewan rijden, maar ik zou ook graag zelf enkele koersen winnen”, reageert De Buyst. Lotto Soudal trok enkele versterkingen aan voor de sprinttrein. Zo kan de ploeg onder meer Jasper De Buyst meer vrijheid gunnen.

NET GEMIST

NET GEMIST

Nieuws

VIVA! Feestspecial Botanica Veltem

Bij tuincentrum Botanica uit Veltem kan je inspiratie opdoen voor de feestdagen op hun prachtige kerstmarkt.

VIVA! Wijnen: Op wijnuitstap met RINGtv

Van 3 tot 5 december vindt in Court-Saint-Etienne opnieuw het Salon Saint-Vincent du Vin et du Fromage plaats. Begin november trokken de kijkers van RINGtv naar een soortgelijke wijnbeurs in Spy. Voorts brengen we een bezoek aan het Domaine Viticole du Chenoy, het levende bewijs dat België...

VIVA! Feestspecial Valentino Schepdaal

Sinterklaas brengt een bezoek aan Valentino Chocolatier in Schepdaal. Hij ontdekt er hoe de chocoladen figuurtjes gemaakt worden.

NIEUWS 26/11/2021

Bekijk hier het nieuws van vrijdag 26 november.