thijs1.jpg

Jim Thijs uit Overijse wint duathlon van Sinnai

din 23 feb 2016

Jim Thijs uit Overijse heeft zijn seizoensstart niet gemist. Hij won de cross duathlon van Sinnai (Italië) met een voorsprong van 2 minuten op Daniele Fraoni. Alberto Olla werd 3de.

Thijs moest tijdens de eerste loopproef van 5km de kopgroep laten gaan. "Het ging er verschrikkelijk snel aan toe en ik moest meteen passen. Ik was wat in paniek omdat ik pas als 10de en met 2 minuten achterstand aan het mountainbiken begon", aldus Thijs in een reactie. Maar eenmaal op de mountainbike was er geen houden meer aan Thijs. De lange beklimmingen en technische afdalingen speelden in zijn voordeel. Halverwege kon hij aansluiten met de drie leiders: Aru, Baralla en Fraoni.  Op de eerstvolgende beklimming ging Thijs er alleen vandoor. De atleet van het Ultimate Team Overijse slaagde erin om tijdens de tweede helft van het mountainbiken een ruime voorsprong uit te bouwen zodat hij tijdens het lopen niet meer bedreigd werd.

Elisbetta Curridori, de vriendin van Thijs, domineerde de dames race. Ze won voor Frau en Mura.

[[{"type":"media","viewmode":"mediaoriginal","fid":"42578","attributes":{"alt":"","class":"media-image","height":"389","width":"610"}}]]