mosselkoers.jpg

Joeri Stallaert wint Mosselkoers Houtem

woe 15 jul 2015
Joeri Stallaert uit Lebbeke heeft gisteren de 72ste Grote Prijs van Houtem gewonnen. Het bleef droog en dus lokte de Mosselkoers, zoals de Grote Prijs in de volksmond heet, een pak volk naar het centrum van Houtem.  

De hele voormiddag hadden de organisatoren van de 72ste Grote Prijs van Houtem de buienradar angstvallig in de gaten gehouden. Maar na de middag bleef het zo goed als droog en dus konden de 77 renners hun wedstrijd in behoorlijke omstandigheden rijden. Ze hadden 163 kilometer of 18 ronden van 9 kilometer voor de boeg door de Vilvoordse wijken Houtem en Peutie.
 
Halfweg koers brak het peloton in twee stukken. En uit het eerste peloton konden nog eens twee renners ontsnappen: Lebbekenaar Joeri Stallaert en Tom Bosmans uit Wilrijk. Enkele moedigen trachtten nog de achtervolging in te zetten en konden het vluchtende duo zelfs naderen tot op 13 seconden, maar het mocht niet baten. Stallaert en Bosmans bleven voorop, en vochten het uit in de sprint. Joeri Stallaert kwam die als eerste over de streep, enkele fietslengtes afstand voor Tom Bosmans. Benjamin Verraes, een ploegmaat van Stallaert, eindigde als derde.
 
De Grote Prijs van Houtem is tot ver buiten het dorp bekend als de Mosselkoers. Terwijl de renners de ziel uit hun lijf trappen, was er in het centrum van Houtem een heus volksfeest aan de gang. Er stroomden hectoliters bier uit de tapkranen en honderden kilo's mosselen verdwenen in evenveel hongerige magen. Ook winnaar Joeri Stallaert keek na zijn sportieve topprestatie uit naar een lekkere portie mosselen.
 
 
[[{"type":"media","viewmode":"mediaoriginal","fid":"32855","attributes":{"alt":"","class":"media-image","height":"343","width":"610"}}]]