lacrosse.jpg

Jonge Lacrossers in Machelen

zon 22 mei 2016

Lacrosse is een sport die vooral populair is in Amerika, maar steeds meer terrein wint in ons land, en ook in onze regio. De Minotaurs van Machelen organiseerden het voorbije weekend hun eerste jeugdtornooi.

Lacrosse is in Amerika en Canada een populaire sport, maar onze regio geraakt ook steeds meer in de ban, zeker de jongeren. De Machelen Minotaurs organiseerden vorig weekend hun eerste jeugdtornooi en dat was meteen ook het eerste jeugdtornooi ooit in onze regio. “We hebben dat in Nederland gezien dat daar een jeugdtornooi was, we zijn daar naartoe gegaan en daarmee zijn we op het idee gekomen om in België als eerste club een jeugdtornooi te organiseren”, zegt Rudi Lahor, jeugdcoördinator en hoofdcoach.Het tornooi was een succes. Zowat honderd jonge lacrossespelertjes kwamen zich meten in Machelen.

In België is Lacrosse nog een jonge sport. Er bestaat nog geen jeugdcompetitie. Tornooien als deze zijn dan ook belangrijk voor de spelertjes om wedstrijdervaring op te doen. “Het is eigenlijk een beetje hetzelfde als hockey, maar met sticks en een balletje boven het hoofd dan. Hier is het de bedoeling dat je drie passen geeft en dan moet je scoren. Hier valt het mee, maar bij de volwassenen is het een vrij harde sport, daar hebben ze ook bescherming. Daar mogen ze ook doorslaan en duwen”, legt August Picard uit, jeugdspeler bij de Machelse Minotaurs.

De strijdvaardigheid op het veld is groot, de vriendschap naast de lijn des te groter. “Lacrosse is één familie zou ik zeggen hé. We hangen allemaal aan mekaar”, zegt Aglaia. “Het is echt een toffe sport en als meer mensen dat zouden weten hoe dat het is, dan denk ik wel dat dat echt gaat groeien. Het is nu al bekender aan het worden. Dit jaar zijn ook veel nieuwe mensen gekomen”, vertelt speler Seppe Nijs. De Minotaurs in Machelen groeien. In september starten ze zelfs met een eigen damesploeg.