asse-lennik.jpg

Leegloop bij Asse-Lennik?

din 17 mei 2016

De verhuizing van Asse-Lennik naar Aalst gaat gepaard met een metamorfose van de spelerskern. Vijf spelers, waarvan vier sterkhouders, verlaten al zeker de club. En daar kunnen er zelfs nog bijkomen. Maar over een leegloop wil de club het niet hebben.

“Neen, Asse-Lennik loopt niet leeg”, dat benadrukt de club in een eerste reactie. Toch verlaten al zeker vijf spelers de kern. “Maar dat was de voorbije jaren niet anders”, zegt voorzitter Jan Luppens.

Het verschil met andere jaren zit hem in de namen. Sterkhouders Overbeeke en Baetens trekken naar Nantes, Andringa naar Poitiers, Colson trekt naar Maaseik en Cosemans kiest voor Gent. Ook libero Sparidans verlaat mogelijk nog de club.

Maar vooral het vertrek van Baetens, de zoon van Lennik-boegbeeld Jo Baetens, doet de club pijn. ”Seppe zet een stap vooruit door naar een grotere Franse ploeg te gaan. Hij kan daardoor ook op een hoger niveau spelen. Dat is zijn keuze en dat moet sportief uiteraard aangemoedigd worden”, aldus Luppens.

Een ander boegbeeld- Frank Depestele - blijft wel, samen met Pekmans en Staszewski. Nieuwkomers zijn de 19-jarige spelverdeler Kamil Droszyński (foto links), een Pools toptalent dat bij de -19 jarigen het EK en WK won en Roman Abinet (foto rechts), een aanvaller van Guibertin. Op andere namen is het nog even wachten.

[[{"type":"media","viewmode":"mediaoriginal","fid":"46465","attributes":{"alt":"","class":"media-image","height":"457","width":"610"}}]]