liedekerkse_pijl.jpg

Liedekerke maakt zich op voor de Pijl en het BK Aspiranten

vrij 12 aug 2016

Wielerclub De Liedekerkse Pijl mag dit jaar het Belgisch Kampioenschap voor Aspiranten organiseren. De wedstrijd, die plaatsvindt op zondag 21 augustus, werd gisteren uitgebreid voorgesteld.

Het BK voor Aspiranten omvat de leeftijdscategorieën voor jongens en meisjes van 12, 13 en 14 jaar. Dat de Koninklijke Belgische Wielrijdersbond (KBWB) de organisatie van dit BK aan Liedekerke heeft toevertrouwd, hoeft niet te verbazen. De club organiseert al 45 jaar op rij de Liedekerkse Pijl, de laatste vier jaar als onderdeel van de Beker van België voor eliterenners zonder contract en beloften. De club organiseerde in het verleden ook al het BK voor beroepsrenners in 1994 en het BK voor junioren en dames elite in 2006. Het BK voor Aspiranten vindt plaats op zondag 21 augustus. In de voormiddag vindt een individuele tijdrit plaats, na de middag volgt een wegrit.

Een week later wordt dan de 46-ste Liedekerkse Pijl georganiseerd. Op donderdag 18 er een meeting voor de jeugd op de nieuwe openlucht wielerpiste in Affligem met een wedstrijd voor omnium aspiranten (12/13/14 jaar) en het provinciaal kampioenschap omnium voor nieuwelingen, junioren en dames jeugd. Op donderdag 25 augustus is er een tweede pistemeeting voor alle categorieën. Meer info vind je op www.liedekerksepijl.be