roelandts_jurgen.jpg

Lotto Soudal rekent op Jürgen Roelandts tijdens paasweekend

don 24 maa 2016

Vandaag en zondag staan er twee Vlaamse topkoersen op de wieleragenda: de E3 Harelbeke vanmiddag en zondag Gent-Wevelgem. Lotto Soudal rekent dit paasweekend vooral op Jürgen Roelandts uit Vilvoorde, die prima in vorm is.

Roelandts is speerpunt van Lotto

De E3 Harelbeke is dit jaar 206,4 kilometer lang en telt vijftien hellingen, dat zijn er twee minder dan vorig jaar. Het zwaartepunt ligt in de laatste honderd kilometer waarin dertien hellingen zijn verwerkt. Het is een koers op maat van Jürgen Roelandts. De podiumhoop van zijn ploeg rust dit weekend op zijn schouders. 

"Koers op mijn maat"

“De E3 is een koers op mijn maat. De hellingen volgen elkaar snel op, positionering is er nog belangrijker dan in Dwars door Vlaanderen. Het slechtere weer dat voorspeld wordt, kan een extra troef zijn. Ik heb in het verleden al vaak bewezen dat ik een finale kan rijden na een natte en lastige koers. Denk ook aan Gent-Wevelgem van vorig jaar," vertelt Roelandts zelfzeker.

Ploeg in winning mood

Roelandts zal de klus uiteraard niet in zijn eentje moeten klaren. “Sowieso is het een pluspunt als we met meerdere pionnen de finale kunnen rijden. Tiesj Benoot gaf in Dwars door Vlaanderen alweer een sterke indruk, dus hij zal tijdens E3 Harelbeke ook wel zijn rol spelen. Vorig jaar lanceerde hij mij nog voor de sprint om een ereplaats. De ploeg is bovendien in een winning mood. Jens won met Dwars door Vlaanderen een mooie semiklassieker. Ik ben blij met mijn podiumplaats in Milaan-Sanremo. Met deze resultaten scoorden we al meteen goed in twee van de zes grote voorjaarswedstrijden.”

Rondekoorts stijgt

Roelandts verkeert naar eigen zeggen in prima vorm. “Ik heb het gevoel dat mijn conditie er nog steeds op vooruit gaat. Tegen het einde van Tirreno-Adriatico voelde ik me al goed. In de voorlaatste rit werd ik in een vrij lastige sprint vierde van het peloton, dat gaf me de bevestiging voor Milaan-Sanremo. Jens en ik zijn dan in Italië gebleven en hebben ons daar optimaal kunnen voorbereiden op die wedstrijd. Ondertussen begint de Rondekoorts te stijgen, het is maar tien dagen meer. Ik heb dit voorjaar in de luwte kunnen opbouwen en werd met de wedstrijd beter. Ik denk dat er nog enkele procenten kunnen bijkomen en kijk echt uit naar de rest van het voorjaar.”