Mathieu van der Poel wint avondcross in Diegem

zon 27 dec 2015

Mathieu van der Poel heeft de avondcross in Diegem gewonnen. De wereldkampioen finishte voor Kevin Pauwels en Lars van der Haar.

Sven Nys en Van Aert hadden een pechdag. Nys mocht na een geblokkeerde ketting een inhaalrace afwerken. Hij verscheen halfweg koers opnieuw voorin. Op dat ogenblik bestond de kopgroep uit meer dan tien renners.

Mathieu van der Poel schakelde een versnelling hoger. Een tempo dat enkel Pauwels, Van der Haar, Van Aert en Meeusen konden volgen. Maar toen kreeg Van Aert af te rekenen met kettingproblemen. De renner verloor ontzettend veel tijd maar kon uiteindelijk nog oprukken naar de tiende plaats waardoor hij zijn leidersplaats in het klassement veilig kon stellen.

Intussen vochten vooraan Van der Haar, Pauwels en Van der Poel voor de dagzege. De wereldkampioen toonde zich de sterkste en behaalde op die manier zijn derde zege op rij na Namen vorige week en Zolder gisteren.

Een uitgebreid sfeer- en wedstrijdverslag krijg je morgen in het nieuws op RINGtv. 

[[{"type":"media","viewmode":"mediaoriginal","fid":"40012","attributes":{"alt":"","class":"media-image","height":"136","width":"610"}}]]

Uitslag Superprestige Diegem 
1.Mathieu van der Poel (Ned)in 59'06"
2.Kevin Pauwelszelfde tijd
3.Lars van der Haar (Ned)op 2"
4.Tom Meeusenop 25" 
5. Laurens Sweeckop 27" 
6. Sven Nys op 32" 
7. Klaas Vantornoutop 44" 
8. Corné van Kessel (Ned) zelfde tijd 
9.Philipp Walsleben (Dui) zelfde tijd
10.Wout van Aert49"