Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

"Mijn kinderdroom was om naar Olympische Spelen te gaan"

"Mijn kinderdroom was om naar Olympische Spelen te gaan"

Lisa Van Genck uit Schepdaal bij Dilbeek is 17 kersvers Belgisch kampioen kunstschaatsen. Lisa traint bij Kunstschaatsclub Heuvelkouter in Liedekerke. Daar ging onze reporter Jelle Beukelaers de upcoming lady van de Belgische kunstschaatssport opzoeken.

Lisa Van Genck is een toptalent in de Belgische kunstschaatswereld. Ze is 17, schaatst in de juniorencategorie en is al voor de derde keer Belgisch kampioene bij de jeugd. Maar dat is wat haar betreft nog maar een opstapje naar meer: “Mijn kinderdroom was altijd naar de Olympische Spelen gaan maar dat is voor de volgende categorie. Die mogen naar de Olympische Spelen, dus dat is niet meer zo ver af.”

Dat de Schepdaalse hoge toppen scheert, dankt ze aan haar coach Alicia Celerier én aan Kevin Van der Perren. Lisa maakt deel uit van de schaatsshows van de beste Belgische kunstschaatser tot nu toe. Ze heeft van hem vooral geleerd hoe belangrijk het is om door te zetten. Van Genck wil volgend jaar ervaring opdoen op internationaal niveau, want ze mikt op het EK.