van_uytvanck3.png

Mijn toernooi is nog niet voorbij!

woe 3 jun 2015

Straks om 14u speelt de Grimbergse Van Uytvanck haar kwartfinale op Roland Garros tegen de Zwitserse Timea Baczinsky. Het wordt haar eerste kwartfinale van een grandslamtoernooi.

Baczinsky is het nummer 24 van de wereld maar dat maakt Van Uytvanck, het nummer 93, niet zenuwachtig. “Mijn toernooi is nog niet voorbij. Ik kan hier nog iets verrichten”, zegt ze in een reactie tegen Sporza. “Tijdens de wedstrijd tegen Petkovic op de Diamond Games verloor ik weliswaar 8 matchballen, maar ik realiseerde wel dat ik dit type speelster aankan. Bovendien ga ik niet denken aan de speelster aan de andere kant maar uitgaan van mijn eigen kwaliteiten”, aldus Van Uytvanck.

Sowieso wordt het een zware opdracht voor Van Uytvanck ook al is Timea Bacsinszky ‘slechts’ het 23ste reekshoofd. En ook al verliest Van Uytvanck straks, dan nog heeft ze gewonnen. De 21-jarige uit Grimbergen heeft immers nu al bewezen dat ons land opnieuw over een toptalent beschikt. “Bovendien is er nog heel wat groeimarge“, beaamde haar coach Ann Devries.

De wedstrijd wordt uitgezonden op alle Sporza-kanalen. Eén zendt de wedstrijd ook rechtstreeks uit. (foto Brett Van Uytvanck)