20150624_koers.jpg

Nacer Bouhanni wint opnieuw Halle-Ingooigem

8 jaar geleden

De Fransman Nacer Bouhanni heeft voor de 2de keer Halle-Ingooigem gewonnen. De wedstrijd werd vanmiddag rechtsreeks uitgezonden op RINGtv. De belangrijkste momenten krijg je vanavond in het nieuws.

Een wedstrijd van 200 kilometer over een vrij zwaar parcours, vier dagen voor het Belgisch kampioenschap in Tervuren. Dat is genoeg om heel wat grote namen te lokken die zichzelf nog even willen testen.  5 WorldTour-ploegen met onder meer, Stybar, Vanmarcke, De Volder, Bouhanni en Tom Boonen en Jürgen Roelandts verschenen aan de start in Halle.

Al na enkele kilometers was er traditioneel een vroege ontsnapping met 5 renners :  Meurisse, Siskevicius, Lennertz, David Boucher en Dieter Vanthourenhout.  Het peloton liet lange tijd begaan. Maar op zowat 25 kilometer van de finish waren de 5 vluchters eraan voor de moeite.

Nadien nam een dertigtal renners, onder wie verschillende favorieten, een half minuutje voorsprong.  Onder hen Jelle Wallays, Nicolas Maes, Kenny Dehaes, Sep Vanmarcke en de Fransman Soupe. Er kwam nog een spervuur van aanvallen in dat kopgroepje. Maar in de slotkilometer kwam het tot een hergroepering en dus een massapsurt waarin Nacer Bouhanni het haalde voor Boeckmans en Theuns.