20150928_hockey3.jpg

Nieuwe succesvolle hockeyclub in Merchtem

maa 28 sep 2015

Hockey blijft maar aan populariteit winnen in Vlaanderen en de clubs schieten als paddenstoelen uit de grond. Zo ook in Merchtem. Op de kunstvelden van Sportcomplex Dooren wordt er voortaan niet enkel voetbal gespeeld maar ook hockey. Blue Sox is de naam van de nieuwe hockeyclub.  

“We zijn een familieclub die nu in de laagste reeksen gestart is. We hopen te kunnen groeien tot een grote mooie club van 200 à 300 leden. Geef ons daar een paar jaar tijd voor”, vertelt Olivier Van Cutsem.

Een hockeyclub oprichten, doe je niet in een vingerknip. Zo was het lang zoeken naar een geschikte locatie. Nu die gevonden is, kan de club rustig verder groeien. “We hebben ook een goeie trainerstaf die de juiste opleiding kan geven. Op die manier hebben we een gezonde basis om alle leeftijden in competitie te laten spelen”, aldus Van Cutsem.

Op dit moment heeft de club 4 jeugdploegen die competitie spelen: 2 meisjes- en 2 jongensploegen met leden tussen 6 en 12 jaar. Een uitgebreid sfeerverslag krijg je straks in RINGtv-Sport.