tourduivel.jpg

Nieuwe Tourduivel uit Nossegem vanaf vandaag te zien in de Ronde

woe 22 jul 2015

Vanaf vandaag maakt de kersverse Tourduivel Guy Clauwaert uit Nossegem (Zaventem) zijn opwachting in de Ronde van Frankrijk. 

Wie naar de Ronde van Frankrijk kijkt, heeft hem ongetwijfeld al gezien: de man die, getooid in zwart-rood duivelspak, door zijn enthousiaste aanwezigheid de koers mee kleur geeft. 20 jaar lang kroop de Duitser Dieter Senft in de duivelskleren. Maar die gaf begin dit jaar de fakkel door aan Guy Clauwaert uit Nossegem.

Een goed voorbereide Tourduivel is er twee waard, moet ook Clauwaert gedacht. De voorbije maanden heeft hij zich dus al warm gelopen in de klassiekers Luik-Bastenaken-Luik en de  Brabantse Pijl. Maar vanaf vandaag begint het echte werk want in de Ronde Van Frankrijk werken de renners immers hun eerste Alpenrit af. En dat is het moment waarop ook de Tourduivel een eerste maal in beeld komt. Ook de volgende Alpenritten zal hij de renners aanmoedigen met zijn enthousiasme. En mogelijk houdt hij ook op de slotdag nog even halt in de buurt van Parijs. Begin april maakte RINGtv kennis met de kersverse Tourduivel.