20160307_asse-ternat_actie.jpg

Nog geen kampioenenfeest voor B-ploeg van Asse-Ternat

maa 7 maa 2016

De B-ploeg van basketbalclub Asse-Ternat kon dit weekend kampioen worden en  promoveren naar tweede landelijke. Dat is de reeks waar ook de eerste ploeg van Asse-Ternat speelt. 

Zaterdag ontving Asse-Ternat B Scherpenheuvel, de nummer 6 in de stand. In het openingskwartier was Asse-Ternat B alvast de betere ploeg. In mum van tijd stond het 11-2. Ook na de rust controleerde Asse-Ternat de partij met een 89-66 einduitslag als gevolg.

In de stand blijft Asse-Ternat B 3de omdat ook leider Opwijk won van Fenics Leuven met 66-58. Het worden dus nog spannende weken daar in eerste provinciale.

B-ploeg zal niet promoveren

Maar ook al wordt Asse-Ternat B kampioen, toch zal de B ploeg geen reeks hoger gaan spelen. Duels tussen tussen Asse-Ternat A en Asse-Ternat B  komen er dus niet. “Het zou tof zijn maar de meeste van de ploeg willen dat ook niet. We hebben allemaal wat hoger gespeeld. Maar dit is nu zo’n fijne ploeg en dat willen we ook zo houden. Daarom dat we dus niet echt opgaan”, vertelt aanvoerder Shaun Jacobs. Een uitgebreid wedstrijdverslag en nog meer reacties krijg je in RINGtv-Sport.