Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Olympisch zwembad op domein van Hofstade?

Olympisch zwembad op domein van Hofstade?

Sport Vlaanderen en de gemeenten Zemst en Boortmeerbeek onderzoeken de mogelijkheden om een multisportcomplex te bouwen met overdekte zwembaden op het domein in Hofstade. Die studie moet tegen de zomer van 2021 klaar zijn.

Een studiebureau moet de haalbaarheid, de financiële impact en mogelijke samenwerkingsverbanden voor het optrekken van het multisportcomplex op het domein van Sport Vlaanderen Hofstade in kaart brengen. Het complex zou onder meer een olympisch zwembad en een 25-meterbad krijgen. De ruime regio rond Zemst heeft na de sluiting van het oude zwembad in Hofstade behoefte aan overdekt zwemwater.

“Met het aangaan van de samenwerkingsovereenkomst met verschillende partners - die eind oktober op onze gemeenteraad staat - zetten we een grote en logische stap richting een nieuw zwembad”, zegt Veerle Geerinckx, burgemeester van Zemst. “Het bundelen van de krachten zorgt voor meer mogelijkheden.”

Ook een wavegarden - een infrastructuur om te golfsurfen - en een kabelskibaan worden op hun haalbaarheid onderzocht. “Met deze studie gaan we na met welke partners we kunnen samenwerken en hoe haalbaar bijvoorbeeld de combinatie van topsport met recreatief zwemmen kan zijn”, zegt Vlaams minister van Sport Ben Weyts (N-VA).