Opnieuw thuisnederlaag voor Wolvertem-Merchtem

zon 18 sep 2016

In derde amateurklasse A van het voetbal ging fusieclub Wolvertem-Merchtem vanmiddag op zoek naar de eerste punten in eigen huis. Wolvertem-Merchtem stond vooraf 9e met 3 op 6. Tegenstander was Berlare, de nummer 4.

Onuitgegeven elftal of net, Wolvertem-Merchtem begint het best aan de wedstrijd. Ook na een half uur en pogingen van Quansah en Badi, blijft de thuisploeg domineren. Maar kansen benutten lukt niet. Na 5 minuten kan Badi alleen op doel af, maar de spits twijfelt te lang.

Pas na 38 minuten is Berlare een eerste keer gevaarlijk, maar het is wel meteen raak. Munyaneza komt alleen voor de Brouwer. Zo'n kans moet je de ex-eersteklassespits niet geven: 0-1 voor Berlare. Wolvertem-Merchtem gaat de rust in met een achterstand, tegen de gang in van het spel.

Trainer Wielandts gooit in de tweede helft met Asselberghs een extra spits in de strijd, en die aanpak loont al na 9 minuten. Asselberghs recupereert zelf de bal, en werkt dan ook nog eens keurig af tot 1-1. Een verdiende gelijkmaker voor Wolvertem-Merchtem. Maar na 20 minuten in de tweede helft gaat het fout. Robbe Vandevoorde kopt de bal slecht terug en Berlare profiteert: 1-2. Wolvertem-Merchtem krijgt wat later een strafschop. Bouwmeester zet die knap om: 2-2.

Maar tien minuten later doet een fout achteraan Wolvertem-Merchtem opnieuw de das om. De verdediging verliest de snelle Casier uit het oog, en die maakt z'n tweede goal van de namiddag. Badi krijgt nog een kans op de gelijkmaker vlak voor affluiten, maar blijft 2-3.