triatlon_kapelle-op-den-bos_vzw_trika.png

Recordeditie voor Kapelse Clash National

din 21 jul 2015

Vandaag wordt in Kapelle-op-den-Bos de 9de  Clash National afgewerkt. Maar liefst 280 atleten verschijnen aan de start van deze triatlon.

Recordeditie

Onder meer vanuit Nederland, Frankrijk, Duitsland, Groot-Brittannië en Canada zakken verschillende atleten vandaag af naar Kapelle-op-den-Bos voor de 9de Clash National. Met zijn 73 lentes is Nestor Eli Wens ongetwijfeld de oudste deelnemer. Naast hem komen ook drie heren en een dame in de categorie 60+ aan de start. Bekende namen bij de dames zijn 3-voudige winnares Joke Coysman, proftriatletes Sofie Goos (Uplace) en Stefanie Adam (Sint-Katelijne-Waver). Bij de heren tekent oud-winnaar Marc Geerts present, Nicolas Auverdin (2de plaats 2014), Kjel De Hertog, David De Groof en Wouter Timmerman. Met 280 deelnemers beleeft de organisatie, de vzw TriKa, een recordeditie.

Clash International

De wedstrijd start met een zwemproef van 1500m in het kanaal Brussel-Rupel. De atleten zwemmen eerst 750m tot aan het keerpunt net voor de Calandro brug om vervolgens terug te zwemmen tot aan de exit ter hoogte van de looppiste. Vervolgens fietsen de atleten 40km in drie ronden en lopen tot slot 10km. Traditiegetrouw start de wedstrijd om 17 uur. Twee uur later is de winnaar bekend. Aankomst en wisselzone bevinden zich op de vernieuwde atletiekpiste aan de Westdijk in Kapelle-op-den-Bos.

Kinderen doen de Kidtrik

Ook kinderen van 6 tot 12 jaar krijgen de kans om zich sportief uit te leven. Op het Kidtrik-programma staan een alternatieve triatlon op kindermaat en ludieke sportieve activiteiten tussen 16u en 20u. Alle info vind je op www.kwarttriatlon.be (Foto: VZW Trika)