bartjoke.png

Regiogenoten Bart en Joke lopen 20 km voor Wereldsolidariteit

zat 28 mei 2016

Wie ooit heeft deelgenomen, beschrijft het als een onvergetelijke ervaring en zondag is het opnieuw zo ver: de 20 km door Brussel. De broers Bart en Joke zijn regiogenoten uit Merchtem en Bever die ook aan de start zullen staan en wel om een heel bijzondere reden.

 

Bart en Joke Degroex , twee broers, staan zondag aan de start van de 20 kilometer door Brussel. Ze lopen voor Wereldsolidariteit, een project dat verschillende middenveldorganisaties verenigt. “Wereldsolidariteit ondersteunt elk jaar een project in het Zuiden, omdat daar de werkomstandigheden toch wel anders zijn. En dit jaar gaat het naar een project in Bangladesh, een plaatselijke mutualiteit die toch wat middelen krijgt om kindersterfte tegen te gaan en mensen op te leiden voor verpleegkundigen enzovoort”, zegt Bart Degroex uit Bever. “Ik ging denk ik sowieso de 20 kilometer door Brussel meedoen, maar dat je dat kan combineren. Het nuttige aan het aangename koppelen, is toch tof. En in groep lopen voor eenzelfde project, zorgt toch voor die extra drive”, aldus Joke Degroex uit Merchtem.

 Wie deelneemt, weet dat je die 20 kilometer niet zomaar loopt. Een goede voorbereiding is cruciaal.” Ik loop regelmatig. En ik denk dat dat een vlotte voorbereiding is voor een gewone mens”, zegt Bart. Joke: ‘Bij mij valt dat wat tegen. Ik slaag er niet in om mij voor te bereiden. Het is beperkt tot elk jaar de maand voor dat 20 kilometer er is vier tot vijf keer de afstand te lopen. Soms deelname aan de 10 miles. Maar eigenlijk, bij mij zit er geen training in.”

 Goed getraind of niet, de broers kijken er in elk geval naar uit. “Door de Wetstraat lopen, het justitiepaleis passeren, het koninklijk paleis passeren. Dat zijn toch dingen die de moeite waard zijn. Zeker vroeger in de tunnels was er heel veel ambiance. Dat was wel altijd plezant om daar in te lopen”, zegt Bart.  “Dit jaar weet ik niet hoe met de tunnels het verhaal zal aflopen. In die tunnels ook langs beide kanten. En dan merk je dat daar enorme blazers staan en als je dan wind mee kunt lopen is dat goed voor de zweetlucht dat passeert. Het is echt de moeite om een stad op een andere manier te gaan bekijken”, besluit Joke.

De 20 kilometer door Brussel kan u morgen live volgen op RINGtv vanaf 9u45.