Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Rodenaar Kenny Dehaes wint Gooikse Pijl

Rodenaar Kenny Dehaes wint Gooikse Pijl

Kenny Dehaes uit Sint-Genesius-Rode heeft de Gooikse Pijl gewonnen. Dat is één van de grootste en mooiste wedstrijden in onze regio. Volgend seizoen stijgt zelfs de wedstrijd trouwens in de ranking van de UCI en komt de Gooikse Pijl op het hetzelfde niveau als de Brabantse Pijl en de Druivenkoers. 

 

Een zonovergoten hemel en een sterk deelnemersveld. Alle ingrediënten zijn aanwezig om van de 14e Gooikse Pijl een mooie editie te maken. En een kopgroep van 15 renners heeft er al vroeg zin in. Daarin onder meer Lauwrence Naesen, de broer van Oliver Naesen en Kenny Dehaes uit Sint-Genesius-Rode.

In totaal krijgen de renners 198 kilometer voor de kiezen die worden in 9 plaatselijke ronden gereden. 22 koplopers kleuren de koers. Zij hebben 2 minuten voorsprong op het peloton. Dat probeert wel de kloof te dichten, maar bijt de tanden stuk op de kopgroep. Met nog 2 ronden te gaan bedraagt de voorsprong van de leiders 22 seconden, maar dichter komt het peloton niet. De winnaar zit in de kopgroep van 22.

Niemand raakt weg en dus moet er gesprint worden. Een kolfje naar de hand van Kenny Dehaes. De renner van Wanty-Groupe Gobert wint op overtuigende wijze de 14e editie van de Gooikse Pijl wint voor Gerben Thijssen van Lotto-Soudal en Emiel Vermeulen van Roubaix-Lille Metropole.