roelandts2.jpg

Roelandts en Debusschere klaar voor het openingsweekend

woe 24 feb 2016

Er wordt vanaf dit weekend weer gekoerst in Vlaanderen. Zaterdag is er de Omloop Het Nieuwsblad en zondag wordt Kuurne-Brussel-Kuurne gereden. Heel wat ploegen verkenden vandaag de finale van de Omloop Het Nieuwsblad. Ook de Lotto-Soudal-ploeg van Dilbekenaren Jürgen Roelandts en Jens Debusschere. Zij hebben naar eigen zeggen een goede winter achter de rug en zijn klaar voor het openingsweekend. 

Roelandts was de voorbije jaren de onbetwistbare kopman bij Lotto-Soudal. Dit jaar moet hij dat kopmanschap delen met Jens Debusschere en met Tiesj Benoot, die vorig jaar vijfde werd in de Ronde van Vlaanderen. Maar Roelandts heeft er naar eigen zeggen geen problemen mee dat hij niet meer de enige kopman is. “Ik heb de voorbije jaren bij bijvoorbeeld Etixx-Quick Step meerdere renners in de kopgroep gezien. Dan kan je wat meer spelen. Ik hoop echt dat Jens en Tiesj, of iemand anders, erbij kunnen zijn zaterdag in de finale. Dat vergroot alleen maar de kansen voor mij en voor mijn andere ploegmaats”, aldus Roelandts.

“Ik denk dat we inderdaad mogen spreken van een heel sterk blok. Met de komst van Jelle Wallays erbij en met Tiesj Benoot, die steeds vaker bevestigt, hebben we toch een paar sterke mannen bij. Ik denk dat dit een groot verschil gaat maken”, besluit Jens de Busschere in RINGtv-Sport. 

[[{"type":"media","viewmode":"mediaoriginal","fid":"42648","attributes":{"alt":"","class":"media-image","height":"343","width":"610"}}]]