image.jpg

Roelandts mist overwinning BK op een haar

zon 28 jun 2015

Jürgen Roelandts uit Peutie is tweede geworden op het Belgisch Kampioenschap Wielrennen. Roelandts reed de hele wedstrijd op kop, maar werd in de laatste meters geklopt door de verrassing van de dag: Preben Van Hecke. Die laatste is de kersverse Belgisch Kampioen.

Hele wedstrijd op kop

Jürgen Roelandts heeft zowat de hele wedstrijd op kop gereden. Hij was bij de vroege vlucht van 25 renners. Roelandts van Lotto Soudal en Preben Van Hecke van Topsport Vlaanderen bleven als enige twee over. Bij het ingaan van de laatste ronde had het tweetal nog 49" voorsprong. Achter hen brak de chaos los, maar niemand kon hen nog bijbenen.

Grootste ontgoocheling uit carrière

Op het moment van de waarheid speelde Van Hecke op de verrassing. Hij snelde Roelandts voorbij, waardoor niet Jürgen, maar Preben Van Hecke de nieuwe Belgisch kampioen is. Hij volgt Jens Debuschere uit Dilbeek op. Roelandts reageerde enorm teleurgesteld. "Dit is een immense teleurstelling, de grootste ontgoocheling uit mijn carrière. Ik voelde me intrinsiek de snelste, al wist ik dat Preben niet traag was. Hij maakte een sterke indruk en kon beter met de warmte om dan ik. Het is logisch dat Preben meer pokerde dan ik, ik kon me dat niet permitteren. Greg en hij zijn trainingsmaten en ik had schrik dat als Greg bij ons zou komen, hij zou aanvallen en ik de kastanjes uit het vuur zou moeten halen.”

Roelandts had zijn zinnen echt gezet op het BK, zo dicht bij zijn thuis. "Tot in de laatste tweehonderd meter zag het er goed uit. In de sprint blokkeerde ik echter. Preben reed een heel sterke koers, maar het blijft een ontgoocheling voor mij.”