roelandts_2.jpg

Roelandts over BK: Ik wil als Belgisch kampioen de Tour rijden

zon 26 jun 2016

Vandaag wordt het Belgisch kampioenschap op de weg bij de mannen elite gereden in Lacs de l'Eau d'Heure. Het BK is er dit jaar een op maat van de heuvelspecialisten. Jürgen Roelandts uit Vilvoorde is alvast uit op revanche na zijn nipte nederlaag vorig jaar.

Vorig jaar kreeg België met Preben Van Hecke een wel zeer verrassende Belgisch kampioen. Het loodzware Ardennenparcours van Les Lacs de l’Eau d’Heure moet dit jaar opnieuw voor een sterke Belgisch kampioen zorgen. De renners krijgen vijftien rondjes van 15,4 kilometer voor de wielen geschoven, goed voor in totaal 231 kilometer.

Het heuvelachtig parcours is een kolfje naar de hand van Philippe Gilbert. Maar met vijf renners heeft het BMC-blok misschien te weinig mankracht om de wedstrijd te controleren. Een Team als Lotto-Soudal daarentegen start met 17 renners en daar wordt vooral gekeken naar Jürgen Roelandts. Hij greep vorig jaar net naast de titel en kwam onlangs in Zwitserland enkele honderdsten tekort om de proloog op zijn palmares te schrijven. Die gemiste kansen wil Roelandts vandaag goedmaken met een tweede Belgische titel. “Ik zal goed zijn zondag, daar twijfel ik niet aan, maar op het BK speelt altijd de factor geluk mee. Hopelijk draait het voor mij beter uit dan vorig jaar. Dat ik toen net naast de nationale titel heb gegrepen, is de grootste ontgoocheling uit mijn carrière. Toch zal ik niet anders dan andere jaren aan de start staan, ik durf nooit te veel verwachtingen koesteren voor het BK omdat het zo onvoorspelbaar is. Maar ik zou heel graag een tweede Belgische titel toevoegen aan mijn palmares. Het is fantastisch om een jaar in de driekleur rond te rijden. In 2009 was ik geblesseerd tegen de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix en ik zou daar toch eens met de nationale trui aan de start willen staan. En het zou mooi zijn om als Belgisch kampioen de Tour te rijden”, aldus Roelandts.