roelandts.jpg

Roelandts: "Parcours Ronde van Vlaanderen lastiger dan vorig jaar"

don 31 maa 2016

De wielerwereld maakt zich op voor de Ronde van Vlaanderen, die komende zondag gereden wordt. Jürgen Roelandts heeft woensdag voor de laatste keer het parcours verkend. Dat is lastiger dan vorig jaar, vindt de renner uit Vilvoorde. 

Net zoals het hele peloton kijkt ook Jürgen Roelandts van Lotto Soudal enorm uit naar de ultieme voorjaarsklassieker. Hij heeft het parcours gisteren nog een laatste keer verkend, samen met zijn ploegmaat Tiesj Benoot. "Het is altijd goed om het parcours nog eens onder de loep te nemen, dat is vooral van belang om de windrichting goed te kunnen inschatten. Het parcours van de Ronde is volgens mij een tikkeltje lastiger dan vorig jaar. In de aanloop naar de Molenberg gaat het over smallere baantjes en is het meer draaien en keren, waardoor de koers minder controleerbaar wordt. Het is nog vroeg in de wedstrijd, maar het draagt toch bij aan de vermoeidheid op het einde." 

Roelandts noemt Cancellara, sagan en Van Avermaet als topfavorieten, maar acht zichzelf ook niet volledig kansloos. Ondanks de ietwat tegenvallende Vlaamse openingsweekend. "In Milaan-Sanremo voelde ik me super, maar vorige vrijdag kreeg ik in de E3 Harelbeke jammer genoeg last van de rug en kon ik niet meer verder. Zaterdag voelde ik me bovendien niet lekker. Zondag ondervond ik nog de naweeën van mijn gezondheidsperikelen maar werd ik toch zevende; de conditie is dus niet verdwenen. Ondertussen voel ik me weer beter. Het is jammer dat Jens Debusschere forfait moet geven door een blessure. Hij was nog nooit zo in vorm voor de Ronde en Roubaix als nu.”