roelandts.jpg

Roelandts zet zinnen op laatste rit Eneco Tour

zat 8 aug 2015

Jürgen Roelandts uit Vilvoorde heeft zijn zinnen gezet op de laatste rit in de Eneco Tour. Die rit wordt gereden op zondag 16 augustus en start in Sint-Pieters-Leeuw, vlak bij z’n geboorteplaats Dilbeek. Roelandts won vrijdag nog het dernyfestival van Wilrijk.

Jürgen Roelandts haalde het vrijdagavond in Wilrijk in de sprint van Belgisch kampioen Preben Van Hecke en Sep Vanmarcke. De renner uit Vilvoorde heeft dus de goede vorm te pakken.

Eneco Tour

Van maandag 10 augustus tot en met zondag 16 augustus wordt de elfde editie gereden van de Eneco Tou. De rittenwedstrijd met zeven etappes wordt gehouden in Nederland en België. Jürgen Roelandts blikt vooruit: “Er zijn een paar etappes die mij wel aanspreken, zoals de vijfde en zevende rit. Ik draag het klassieke werk een warm hart toe en ik hoop om in die ritten iets te kunnen proberen. Zeker de laatste rit, die start in Sint-Pieters-Leeuw, in de buurt van mijn geboorteplaats Dilbeek, is een mooie etappe die mij zeker moet liggen. De eerste dagen zal ik meehelpen in de sprinttrein van Greipel en daarna wordt het afwachten wat de benen zeggen. Het valt te bezien hoe de wedstrijd vordert en hoe het gevoel in de benen is, we zullen zien.”