duiveltjestornooi.jpg

Sandy Walsch op internationaal duiveltjestornooi Overijse

zon 10 mei 2015

In Overijse vond dit weekend de 16de editie van het internationale duiveltjestornooi plaats. RINGtv trok erheen met Sandy Walsch. Hij begon ooit als duiveltje in Overijse, maar staat nu in de basis van Racing Genk.

 

 

Het duiveltjestornooi van Overijse heeft naam en faam tot ver buiten onze landsgrenzen. Elk jaar opnieuw zakken de jeugdspelers van internationale topclubs af naar de Vlaamse rand. Een kleine greep uit het arsenaal: Tottenham Hotspur, Southampton, Celtic Glasgow, Schalke 04, Feyenoord, Anderlecht en Club Brugge. 

Wie ooit zelf nog als klein duiveltje begon bij de organiserende club Tempo Overijse is Sandy Walsh. De Nederlander met Engelse en Belgische roots heeft het ondertussen geschopt tot het eerste elftal van Racing Genk. De 20-jarige verdediger speelde dit seizoen elf wedstrijden en verlengde eind januari zijn contract tot midden 2017. 

Zijn seizoen werd helaas abrupt afgebroken toen hij in de thuiswedstrijd tegen KV Mechelen in play-off 2 zijn voet brak. RINGtv trok met Walsch naar het duiveltjestornooi voor een portie nostalgie, maar ook voor een babbel over de toekomst van de jonge verdediger.

Benieuwd? Kijk dan zeker maandagavond na het nieuws naar RINGtv-Sport.