roelandts_en_debusschere4.jpg

Schoonbroers Debusschere en Roelandts willen elkaar helpen op BK

vrij 26 jun 2015

Zondag wordt in Tervuren het Belgisch kampioenschap wielrennen gereden. Vraag is of Jens Debusschere uit Dilbeek er z'n titel kan verlengen of niet. Tijdens het BK vorig jaar trok Jürgen de sprint aan voor Jens. En ook dit jaar willen de schoonbroers elkaar helpen. 

“Als hij in de positie is, wil ik hem gerust helpen. Maar ik ga toch eerst kijken wat ik zelf kan doen zondag”, glimlacht Roelandts. “Ik help Jürgen met plezier aan een tweede titel. Hij heeft het vorig jaar voor mij gedaan. Het was ook zijn verdienste dat ik een heel jaar in die trui heb gereden. Ik ben zeker bereid iets terug te doen als hij mij dat vraagt”, vertelt Debusschere.

Het Belgisch kampioenschap wordt dit jaar gereden in Tervuren. Dat is amper 14 kilometer van Peutie, de woonplaats van Jürgen Roelandts. Ook hij werd in 2008 al eens Belgisch kampioen. Jürgen vindt het BK de moeilijkste wedstrijd van het jaar. “Het is altijd een beetje gokken. Soms loopt dat goed af, soms minder goed. Maar als ik mijn kampioenschappen bekijk. Soms ben ik er kortbij, ofwel ben ik er echt ver af. Maar ik heb de titel al eens gewonnen, dat geeft toch dat tikkeltje minder stress”, vertelt Roelandts.