enecotour.jpg

Sint-Pieters-Leeuw is aankomstplaats in Eneco Tour

woe 7 sep 2016

Wielerfans in Sint-Pieters-Leeuw kunnen 22 september alvast met rood aankruisen in hun agenda. Dan is de gemeente gastheer voor de aankomst van de vierde etappe van de Eneco Tour. 

De Eneco Tour is een meerdaagse rittenwedstrijd die van 19 tot 25 september wordt gereden in België en Nederland. De vierde etappe is er één met een Pajots randje want de aankomst is voorzien in Sint-Pieters-Leeuw. De renners starten de vierde rit in het Oost-Vlaamse Aalter en komen via Oetingen, Leerbeek, Pepingen en Vlezenbeek aan in Sint-Pieters-Leeuw waar ze nog twee plaatselijke rondes moeten rijden. Daarin moeten onder meer de Alsemberg en de pittige kuitenbijter, de Bruine Put, bedwongen worden.

De Eneco Tour maakt deel uit van de World Tour competitie en is voor veel renners de ideale voorbereiding op het wereldkampioenschap in Qatar, dat twee weken later plaatsvindt. Zo hebben Olympisch kampioen Greg Van Avermaet, wereldkampioen Peter Sagan en Tom Boonen hun deelname al bevestigd. De organisatie voorziet maar liefst twee supportersdorpen, één aan de Rink en één aan de aankomstzone, om deze sterren aan te moedigen.  

Voor de gemeente is de doortocht van de Eneco Tour geen primeur. Vorig jaar mocht Sint-Pieters-Leeuw ook al de start van de laatste rit organiseren. (Lees ook: ‘Start Eneco Tour lokt duizenden wielerliefhebbers naar Sint-Pieters-Leeuw’)