sk_halle.jpg

SK Halle met jong team naar bevordering

woe 12 aug 2015

Na een jaar provinciaal voetbal, speelt SK Halle opnieuw in bevordering. Halle start in vierde klasse met een sterk verjongd team. De ambitie dit seizoen is het behoud verzekeren.

 

Gisteren speelde SK Halle z’n jaarlijkse oefenwedstrijd tegen Avenir Lembeek voor de beker van de stad Halle. Over anderhalve week start de competitie in vierde nationale. Halle speelt dankzij winst in de eindronde opnieuw nationaal voetbal. “Die 26ste mei is een memorabele dag voor iedereen”, vertelt Alan Haydock, trainer van SK Halle, “1000 mensen maakten het mee hier op de Lamme Guiche. Onvergetelijk.”

Jonge kern

De voorbije weken is er hard getraind door de nieuwe spelerskern. 10 spelers vertrokken, 14 nieuwe kwamen erbij. “De gemiddelde leeftijd is nu 22 jaar. Die verjonging heeft ook te maken met de verkleining van ons budget. We moeten de tering naar de nering zetten zoals zoveel ploegen”, zegt William Vereecken, voorzitter van SK Halle. “

Behoud verzekeren

De ambitie van SK Halle in bevordering? “Dat is zo snel mogelijk het behoud in vierde klasse verzekeren”, zet Alan Haydock, “Daarmee zorgen we voor stabiliteit op lange termijn.”

SK Halle verloor gisteren de beker van de stad Halle tegen tweedeprovincialer Avenir Lembeek. Er is dus nog werk aan de winkel voor Haydock en de zijnen.