SK Londerzeel sneuvelt in 5de ronde Croky Cup

zon 23 aug 2015

Derdeklasser SK Londerzeel heeft zich niet kunnen plaatsen voor de 16de finales van de Croky Cup. Op eigen veld sneuvelde rood-blauw in de verlengingen tegen tweedeklasser Lommel United.

SK Londerzeel begon als underdog, maar vol enthousiasme aan de vijfde ronde van de Croky Cup. Lommel United was op papier de sterkste, maar het vooruitzicht om in de volgende ronde een ploeg uit eerste klasse te treffen, gaf de thuisploeg een extra motivatieboost.

Van groot klasseverschil was er op het veld weinig tot niets te merken. Scoren lukte bij geen van beide ploegen en dus bleef het 0-0 bij de rust. Londerzeel kwam vol vertrouwen uit de kleedkamers en na een rode kaart voor Lommel zag het er opeens bijzonder veelbelovend uit. Maar het verlossende doelpunt bleef uit. In de verlengingen kreeg de thuisploeg dan alsnog het deksel op de neus. Christophe Bertjens legde na vijf minuten in de eerste verlenging de eindstand vast: 0-1.

De ontgoocheling bij de thuisploeg was bijzonder groot. De spelers droomden van een confrontatie tegen Anderlecht in de volgende ronde, maar liggen nu uit de Croky Cup. Enig luchtpuntje van de dag: dit Londerzeel is alleszins klaar voor een sterk seizoen in derde klasse.