Spannende futsalwedstrijd voor Halle-Gooik

zon 1 maa 2020

Vrijdag vond de topper van de speeldag in het futsal plaats in Halle. De Pajotten van Halle-Gooik ontvingen Charleroi, dat de heenwedstrijd al won met 6-2.

De twee beste futsalploegen van het moment stonden vrijdag tegenover elkaar in Halle. Opvallend bij de partij: drie van de vijf basisspelers van de Carolo’s hebben een verleden bij Halle-Gooik: Dahbi, Rahou en Adnane.

Het bleek een wedstrijd op het scherpst van de snee te worden, met een gelijkspel bij de rust tot gevolg. In de tweede helft waren beide ploegen ook aan elkaar gewaagd, maar vlak voor het eind toonden de bezoekers van Charleroi zich de sterksten: op het bord werd 4-5 als eindscore genoteerd. Charleroi loopt zo vijf punten uit in het klassement, zij het met een wedstrijd meer gespeeld dan Halle-Gooik.

“Het wordt moeilijk om eerste te worden op het eind van het kampioenschap, maar play-offs zijn play-offs,” aldus coach van Halle-Gooik Luca Cragnaz. “We willen 100 procent zijn aan het start van de play-offs om vervolgens gewoon de titel te winnen,” klinkt het ambitieus.

De wedstrijd eindigde in tumult. Charleroi vierde de overwinning iets te uittbundig en daagden de supporters van Halle-Gooik uit (zie foto).