sportoverzicht.jpg

Sportoverzicht 19 en 20 december

zon 20 dec 2015

De eredivisie van het volleybal wordt sinds zaterdagavond aangevoerd door Asse-Lennik. Met een knappe uitzege in Roeselare hebben de Pajotten daar helemaal zelf voor gezorgd. In de derde klasse van het voetbal konden enkel Londerzeel en Grimbergen hun laatste wedstrijd voor de eindejaarsfeesten winnen.

Voetbal

Derde klasse A

Londerzeel – Hamme: 1-0. Londerzeel heeft een goede zaak gedaan tegen rechtstreekse concurrent Hamme. Dankzij de overwinning heeft Londerzeel nu even veel punten in het klassement: 30.

Derde klasse B

Tempo Overijse stond voor een moeilijke opdracht, want het kreeg de leider in het klassement op bezoek: Bocholter. De bezoekers wonnen met het kleinste verschil en een portie geluk: 0-1.

Ook Diegem Sport wist op voorhand dat het moeilijk zou worden op verplaatsingen bij Beercshot-Wilrijk, de nummer twee in de rangschikking. Diegem moest er met 3-0 de duimen leggen.

Woluwe-Zaventem verging het niet veel beter. Voor eigen publiek verloor KVW Zaventem met 1-3 van Walhain.

En zo werd Grimbergen de enige ploeg uit onze regio in derde klasse B die wel kon juichen. Grimbergen won overtuigend van Hamoir, het werd 3-0.

Vierde klasse A

Pepingen - Ingelmunster: 0-0

Futsal

Halle-Gooik heeft de heenronde van de Benecup gewonnen tegen de Nederlandse kampioen Den Hommel. Het werd op verplaatsing 3-6.

 

Basketbal

In de derde nationale van het basketbal moest Bavi Vilvoorde op verplaatsing naar Kortrijk, maar het kon daar geen overwinning uit de brand slepen: 83-78.

Volleybal

In de eredivisie van het volleybal heeft Asse-Lennik een geweldige zaak gedaan in en tegen Roeselare. De Pajotten wonnen er met 1-3 en voeren nu dankzij die overwinning helemaal alleen de eredivisie aan.