wolvertem01.jpg

Sportoverzicht 6 en 7 december

zon 7 dec 2014

Tom Meeusen wint de Druivencross in Overijse.  En Wolvertem won in 4de klasse B verrassend van leider Tempo Overijse.  Dit en nog andere blikvangers van het voorbije sportweekend in Halle-Vilvoorde lees je hier.

Druivencross Overijse

Tom Meeusen heeft de Druivencross in Overijse gewonnen.  In een spurt met twee versloeg hij Klaas Vantornout. Het brons was voor Mathieu van der Poel. Sven Nys, die de vorige vier edities won, had een echte off day en gaf er de brui aan. Meer hierover en een uitgrbeid sfeerverslag morgen in RINGtv-Sport.

Voetbal

In de 2de klasse van het voetbal speelde Woluwe-Zaventem 4-4 gelijk tegen Roeselaere. Zaventem bengelt nog steeds achteraan op 2 punten van Geel en Dessel-Sport

In 3de klasse A verloor Londerzeel 0-2 van Temse. Londerzeel blijft 3de met 33 punten.  Temse nadert tot op 1 punt.

Ook in 3de klasse B verloren onze regioploegen hun wedstrijd. Diegem ging met 2-0 onderuit bij La Calamine.  Grimbergen verloor op eigen veld met 0-3 van Berchem Sport. Grimbergen staat nu 15de, Diegem 16de.

Wolvertem vecht in 4de klasse B al maanden om uit de degradatiekelder te kruipen en won zaterdagavond verrassend op eigen veld van leider Tempo Overijse met 2-0. Tempo Overijse zakt naar de 2de plaats op 3 punten van Francs Borains dat Olympia Wijgmaal versloeg met 3-0. Sterrebeek moest een 5-0-nederlaag slikken op het veld van Chatelet en staat op een 7de stek. Pepingen won zaterdag al met 1-0 van Acrenoise en staat nu 10de met 16 punten.  Wolvertem staat 12de met 14 punten.    

Futsal

In het Futsal gaf FP Halle-Gooik vrijdag Real Noorderwijk een 9-0-pandoering.  In de stand klimt FP Halle-Gooik opnieuw naar de tweede plaats op 1 punt van leider Anwterpen.  Antwerpen heeft wel 1 wedstrijd meer gespeeld. 

Volleybal

In de eredivisie van het volleybal heeft Asse-Lennik overtuigend met 3-0 gewonnen van Borgworm.  Setstanden waren 25/22, 25/21 en 25/14.  In de stand is Asse-Lennik 4de met 17 punten.  Roeselaere leidt de competitie met 25 punten.

Basketbal

In de 2de klasse van het basketbal heeft Bavi Vilvoorde met 59-74 verloren van Ieper.  In de stand staat Bavi voorlaatste met 16 punten. Gent staat bovenaan de stand met 32 punten.

RINGtv-Sport

In RINGtv-Sport blikken we maandag uitgebreid terug op de Druivencross in Overijse. Voorts serveren we een verslag van de wedstrijd Wolvertem-Tempo Overijse (4de B) en Zaventem-Roeselaere (2de).  En we praten honderduit met Dries De Bondt (foto).  Twee maanden geleden lag deze 23-jarige eliterenner zonder contract uit Londerzeel nog in coma na een val tijdens een afdaling in de Tour de Vendée in Frankrijk.  Hij botste daarbij met zijn hoofd tegen een muur.  Maar intussen is hij aan de beterhand en zit hij opnieuw op de fiets. Zeker kijken dus.  Morgen na het nieuws op RINGtv.  

[[{"type":"media","viewmode":"mediaoriginal","fid":"23369","attributes":{"alt":"","class":"media-image","height":"353","width":"610"}}]]