enecotour3.jpg

Start Eneco Tour lokt duizenden wielerliefhebbers naar Sint-Pieters-Leeuw

zon 16 aug 2015

De start van de laatste rit van de Eneco Tour lokte enkele duizenden wielerliefhebbers naar Sint-Pieters-Leeuw. Met de Tourorgansiatie werd trouwens afgesproken dat volgend jaar één van de ritten zal aankomen in Sint-Pieters-Leeuw. Dat heeft burgemeester Luc Deconinck ons bevestigd. 

De slotrit van deze Eneco Tour startte in Sint-Pieters-Leeuw. Vanmorgen werden achter het gemeentehuis eerst de renners en de verschillende ploegen voorgesteld.

Het mooie weer bracht alvast een massa volk op de been. Ook langsheen het parcours was het drummen om een glimp op te vangen van de renners. Eerst werd er een plaatselijke ronde van ongeveer 18km afgelegd. Nadien trokken de renners door het Pajottenland en de Vlaamse Ardennen. De wedstrijd eindigde op de legendarische Vesten in Geraardsbergen waar de Italiaan Manuel Quinziato als eerste over de finish kwam voor de Belgen Björn Leukemans en Yves Lampaert. 

Iedereen had er vanmorgen alvast zin en ook Tom Boonen voelde zich in zijn nopjes. "Ik vind het zalig om te rijden in het Pajottenland. Tijdens mijn jeugdjaren kwam ik hier trouwens vaak trainen", aldus Boonen. Een uitgebreid sfeerverslag van de start met heel wat interviews krijg je morgen in het nieuws op RINGtv.

De eindoverwinning in deze Eneco Tour ging uiteindelijk naar Tim Wellens. Het is trouwens het tweede jaar op rij dat hij de witte leiderstrui mee huiswaarts mag nemen. 

Met de start van de slotrit van de Eneco Tour blaast Sint-Pieters-Leeuw de wielertraditie in de gemeente nieuw leven in. Dat had een ferme deuk gekregen na het verdwijnen van de Leeuwse Pijl in 2006.

Finish Eneco rit in 2016 voorzien in Sint-Pieters-Leeuw

En ook 2016 belooft een topjaar te worden voor Sint-Pieters-Leeuw want dan zal één van de Eneco ritten eindigen in Sint-Pieters-Leeuw. Dat werd zo afgesproken met Tourorganisator en werd ons bevestigd door burgemeester Deconinck.