schaatsclub_liedekerke3.jpg

Sterren op het ijs in Liedekerke

vrij 22 jan 2016

Kunstschaatsclub Heuvelkouter uit Liedekerke leidt jongeren op tot toppers in het kunstschaatsen. Dat doen ze onder impuls van Kevin Van der Perren. Vorig weekend organiseerde de club de beker van Liedekerke. Het ideale moment om kennis te maken met de toekomstige sterren op het ijs.

Kevin Van der Perren, de beste Belgische mannelijke kunstschaater ooit, begeleidt de opwarming van twee van zijn leerlingen. In 2012 hing hij zijn schaatsen aan de haak en werd hij coach van de beloftevolle kunstschaatsers van Heuvelkouter Liedekerke. De jonge talenten klaarstomen voor de absolute top, dat is het doel. 
 
"Ik vind dat we heel veel talent hebben en vooral in de jongerencategorieën heel veel kleintjes die dringend ondersteuning nodig hebben om nog beter te worden. We mogen niet wachten tot ze al resultaat behaald hebben en dan pas op de boot springen. Dat is wat laat. Dus ik denk dat we toch nog iets kunnen gaan betekenen in de toekomst", aldus Van der Perren. 
 
De beker van Liedekerke is geen belangrijke wedstrijd in het kunstschaatsseizoen. Maar voor de toppers van kunstschaatsclub Heuvelkouter is het een prestigewedstrijd voor eigen volk. En dat eigen volk schaatst op hog niveau. "We hadden vijf nationale kampioenen op de Belgische Kampioenschappen en dat doet geen andere club ons na. Daarnaast behaalden we ook nog een tiental bronzen en zilveren medailles, dus we kunnen hier zeker niet klagen", vertelt een trotse Van der Perren.