Tempo haalt het net niet van titelfavoriet Beerschot-Wilrijk

maa 31 aug 2015

In derde klasse ontving Overijse tijdens de derde speeldag titelfavoriet Beerschot-Wilrijk. De Overijsenaren waren erop gebrand om de Kielse ratten hun eerste puntenverlies aan te smeren. Een gelijkspel hing lange tijd in de lucht maar finaal moest Overijse de duimen leggen met 2-3.

Veel mooi voetbal kregen we in de eerste helft niet te zien. Beerschot had wel het veldoverwicht maar Overijse counterde gezwind. Net na het halfuur lanceerde Ngangue, Van Der Elst. En die kreeg voldoende tijd en ruimte om de 1-0 op het scorebord te trappen. Maar niet veel later bracht Davy De Beule met een mooie volley de bordjes opnieuw in evenwicht.

In de tweede helft namen de Kielse ratten de beste start. Dat vertrouwen werd aangescherpt nadat Losada een penalty feilloos omzette: 1-2. Maar Overijse liet zich niet van de kaart vegen en Deflem haalde de beste Zidane in hem naar boven en knalde onhoudbaar in de kruising: 2-2. Maar het razend ambitieuze Beerschot nam met een gelijkspel geen vrede maar beet zijn tanden stuk op Overijse. Tot Taelemans tien minuten voor tijd te gretig door ging op De Beule. Het gevolg was een strafschop die Losada opnieuw feilloos omzette: 2-3.

“We hebben met een ongelooflijk groot hart gespeeld, met het mes tussen de tanden zoals we gevraagd hebben. We hebben er een fysieke strijd van gemaakt en dan is het zuur om te verliezen met twee penalty's”, aldus trainer Tom De Cock na afloop. Een uitgebreid verslag krijg je vanavond in het nieuws op RINGtv.