ternat_voetbal.jpg

Ternat blijft in eerste provinciale

maa 4 mei 2015

Ternat speelt ook volgend seizoen in eerste provinciale. De club won dit weekend van BX Brussels, de club van Vincent Kompany en behaalde daardoor in de laatste 5 wedstrijden een 15 op 15. 

Ook BX Brussels moest dit weekend winnen wou de club het behoud in eerste provinciale veilig stellen. Angst overheerste daardoor het spel van beide ploegen. Maar in de 19-de minuut maakte de Ternatse aanvoerder Dennis Van der Putten met een vluchtschot de weg vrij voor een verlengd verblijf in eerste provinciale: 1-0. Ook in de tweede helft volgden er kansen voor beide ploegen. Maar zonder resultaat. De club van de Kompanys stevent af op een tweede opeenvolgende degradatie. Ternat daarentegen kan opgelucht ademhalen.

"We wisten dat we in eerste provinciale zouden blijven. We hadden veel te veel capaciteiten om te zakken naar tweede provinciale”, glimlacht Niels Spotbeen van KSKL Ternat. Ook trainer Glenn Geeraerts blikte tevreden terug. Hij ziet het behoud als een nieuwe start voor de club. Hij heeft intussen zijn contract bij Ternat verlengd met twee seizoenen. Reacties van spelers en trainers krijg je vanavond in RINGtv-Sport.