Titelkandidaat Herne verliest met 4-3 van Leeuwkens

maa 21 maa 2016

In tweede provinciale heeft titelkandidaat Herne met 4-3 verloren van de nummer 12: Leeuwkens Teralfene

De Leeuwkens speelden vanuit een goeie organisatie en waren in de duels sterker dan Herne. Van Rossem kon dat ook vertalen in 2 doelpunten. En die 2-0 gaf Terlafnene vertrouwen. Net voor rust maakte Chiesi er zelfs nog 3-0 van na een voorzet van Rollier. Teralfene  duidelijk de betere ploeg ondanks het puntenverschil met Herne in het klassement.

Maar de tweede helft was nauwelijks begonnen of Herne stelde orde op zaken: 3-1 dankzij Arena en 5 minuten later stond het al 3-2 na een strafschop die Reubens netjes binnen werkte. Maar dan sputterde de Hernese motor en daar maakten de Leeuwkens gebruik van: 4-2, het tweede doelpunt van Chiesi. Herne scoorde nog in de 90-ste minuut maar dat mocht niet meer baten: 4-3.

Daardoor is de kloof tussen Jette en Herne opnieuw wat groter geworden. De Leeuwkens daarentegen moeten de degradatie niet meer vrezen en kunnen het seizoen rustig uitspelen.  Een uitgebreid verslag met reacties vanavond in RINGtv-Sport.