de_backer_chris.jpg

Trainer De Backer neemt ontslag bij BOKA United

maa 25 jan 2016

Trainer Chris De Backer neemt ontslag bij tweede provincialer Bodegem Kapelle United, kortweg BOKA United. Hij zal het seizoen nog afwerken maar gaat volgend seizoen aan de slag bij die andere tweede provincialer KFC Meise.

“Ik verlaat de club met pijn in het hart. Ik heb bij BOKA United prachtige tijden beleefd, maar kon het voorstel van KFC Meise niet laten voorbijgaan. Ik kijk alvast uit naar de nieuwe uitdaging. Maar de spelers en ikzelf zijn vast van plan om dit seizoen alles te blijven geven tot het einde. En ik zal ook nadien met veel plezier blijven terugkomen naar BOKA United”, aldus De Backer in een reactie.

Het bestuur van BOKA heeft het ontslag aanvaard en zal de volgende weken op zoek gaan naar een nieuwe coach. “Als bestuur zijn we Chris zeer erkentelijk dat hij ons zijn beslissing tijdig meegedeeld heeft, hetgeen ons voldoende tijd laat om het profiel van onze toekomstige coach te bepalen en een goede keuze te maken. Wij willen een stabiele trainersstaf waarbij de coaching van onze seniorenploeg niet los kan gezien worden van onze beloftenploeg in 4de provinciale en onze U21 ploeg. Doorstroming van eigen jeugd is sinds de fusie tot BOKA United onze hoofddoelstelling en we zien verschillende talenten in onze jeugdploegen die hopelijk ooit de stap kunnen zetten naar de eerste ploeg”, reageert co-voorzitter Patrick Van den Bosch.

BOKA United bedankt De Backer alvast voor de 5 succesvolle jaren als trainer. “Het respect en onze dankbaarheid voor hetgeen hij bij ons gerealiseerd heeft is zeer groot. Toen we in 2012 een bewuste keuze voor de jeugd maakten, heeft Chris dit volledig gesteund. We zijn zelfs even moeten zakken naar 3de provinciale om vervolgens in het fusiejaar met K. Daring Bodegem, de eerste kampioenstitel uit de geschiedenis van FC Kapelle Sport te vieren en onze plaats in 2de provinciale terug op te nemen. Met succes trouwens, getuige de plaats in de eindronde vorig jaar”, besluit co-voorzitter Danny Siroyt.