jim_thijs.jpg

Triatleet Jim Thijs uit Overijse opnieuw op topniveau

din 28 jul 2015

Jim Thijs uit Overijse is knap vierde geworden op de Xterra-triatlon van Italië in Scanno. Het is al van 2011 dat hij nog een top 5-resultaat behaald heeft in een Xterra. 

X-terra is een soort alle-terrein-triatlon die bestaat uit zwemmen, mountainbiken en een crossloop. Op het WK in 2010 werd Jim Thijs uit Overijse nog knap tiende. Maar nadien werd het stil rond de triatleet uit Overijse.

Maar nu heeft hij dus opnieuw het goede ritme te pakken. In Scanno, waar XTERRA Italy plaatsvond, kon Thijs weer meestrijden op het hoogste niveau.

Na 1500m zwemmen begon Thijs als zesde aan de 30km mountainbiken. Zowel tijdens het mountainbiken als bij de loodzware trail run van 10km kon hij telkens één positie goedmaken om als vierde de aankomst te bereiken. Voor Thijs was het meteen zijn beste internationaal resultaat van dit seizoen. “Ik ben vooral opgelucht dat het harde trainingswerk beloond wordt met een mooi resultaat. Ik bouw verder op en hoop in het najaar wanneer het WK plaatsvind mijn hoogste niveau te behalen. Stap voor stap”, aldus een optimistische en tevreden Thijs.

De wedstrijd werd gewonnen door drievoudig XTERRA wereldkampioen Ruzafa uit Spanje voor de Fransman Carloni en de Spanjaard Serrano.