van_uytvanck3.png

Van Uytvanck blijft op dreef in Fed Cup

vrij 6 feb 2015

De Belgische Fed Cup is, met Alison Van Uytvanck uit Grimbergen als één van de sterkhouders, is goed op dreef in Boedapest. Na winst tegen Letland, moest ook Israël gisteravond voor de bijl. Van Uytvanck won opnieuw zowel haar enkel- als haar dubbelspel. En ook tegen Kroatië heeft Van Uytvanck de openingswedstrijd gewonnen.

Net als tegen letland mocht Van Uytvanck ook tegen Israël de spits afbijten. Ze won de openingsmatch tegen de veel lager geklasseerde Pushkarevsky vlot in twee sets: 6-0, 6-3. Daarna won ook de opnieuw fitte Wickmayer haar spel in twee sets.

In het overbodige dubbelspel werd Kirsten Flipkens gespaard, daarom was het opnieuw de beurt aan Van Uytvanck, samen met Mestach. Tegen Glushko en Peer hadden de Belgische speelsters genoeg aan twee sets. Ze wonnen met 6-1 en -3.

Vanavond speelt het Fed Cupteam tegen Kroatië. Winnen Van Uytvanck en co die confrontatie, dan mogen ze zaterdag spelen voor promotie naar Wereldgroep II. Alison Van Uytvanck mocht alweer de eerste match spelen en deed opnieuw wat er van haar verwacht wordt: winnen. Ze haalde het in twee sets van Ana Vrljic: 6-2 en 6-4.