Van Uytvanck helpt Fed Cup-team aan winst tegen Letland

woe 4 feb 2015

Het Belgische Fed Cup-team heeft woensdag Letland opzij gezet met 3-0.  Dat heeft veel te maken met de goede prestaties van Alison Van Uytvanck uit Grimbergen. Zij won zowel in het enkel- als in het dubbelspel vlot haar wedstrijd.  

De Belgische vrouwenploeg Tennis is op dit moment in Boedapest om er promotie naar Wereldgroep II af te dwingen. De eerste tegenstander was Letland.

Omdat Yanina Wickmayer nog te veel last had van een scheenbeenblessure, mocht Alison Van Uytvanck als eerste in actie komen. En dat deed ze goed. Van Uytvanck gunde haar drie jongere tegenspeelster Darta-Elizabete Emulina maar één spelletje. Ze won met 6-1 en 6-0. Na Van Uytvanck, kon ook Kirsten Flikens haar enkelspel tegen Jelena Ostapenko winnen. Flipkens had wel drie sets nodig: 6-2, 4-6 en 6-3. 

Met een comfortabele 2-0 voorsprong op het scorebord, was het opnieuw aan Van Uytvanck, ditmaal samen met An-Sophie Mestach.  Mat 6-0 en 7-5 waren ze te sterk voor het Letse duo Emulina-Ostapenka. 

De eerste horde is dus al genomen, donderdag moeten Van Uytvanck en co Israël proberen te overklassen. Vrijdag staat een confrontatie met het Kroaatse team op het programma.