van_uytvanck.png

Van Uytvanck sneuvelt nipt in 8ste finale Diamond Games

woe 11 feb 2015

Alison Van Uytvanck stoot net niet door naar de kwartfinale van de Diamond Games in Antwerpen. De Grimbergse (103-WTA) leek even voor een stunt te kunnen zorgen, maar verloor haar achtste finale tegen de Duitse Andrea Petkovic (12-WTA) uiteindelijk in drie sets.

Alison Van Uytvanck kreeg een wildcard voor de Diamond Games in Antwerpen. Dat is sinds dit jaar weer een officieel WTA-tornooi met niemand minder dan Kim Clijsters als tornooidirectrice. Terwijl Wickmayer en Flipkens er in de eerste rond al uit lagen, zette Van Uytvanck in die eerste ronde verrassend vlot Rybarikova opzij, toch een speelster uit de top 50.

In de achtste finale stond Van Uytvanck, zelf 103de op de WTA-rangschikking, tegenover de Duitse Andrea Petkovic, nummer 12 op de wereldranglijst. De eerste set draaide uit op een tiebreak, waarin Van Uytvanck het uiteindelijk haalde met 7-9. In de tweede set dwong van Uytvanck bij 5-6 maar liefst acht matchballen af, maar ze slaagde er niet in om die te verzilveren.

Petkovic kwam terug tot 6-6 en we kregen opnieuw een tiebreak. Ditmaal trok de Duitse aan het langste eind. Ze won de tiebreak met 7-5  en de set met 7-6. De laatste en beslissende set was er duidelijk te veel aan voor Van Uytvanck. Petkovic won die met 6-2. De wedstrijd duurde net geen 3 uur en 20 minuten.

Voor Alison Van Uytvanck stoppen de Diamond Games dus hier, althans wat het enkelspel betreft. Ze komt vandaag wel nog in actie in het dubbelspel, samen met An-Sophie Mestach.