van_uytvanck.jpg

Van Uytvanck strandt eervol in kwartfinale

woe 3 jun 2015

Alison Van Uytvanck werd in de kwartfinale op Roland Garros uitgeschakeld door  de Zwitserse Timea Baczinsky in 2 sets: 6-4 en 7-5.

In het begin van de eerste set was er een te groot niveauverschil. Wellicht speelden de zenuwen Van Uytvanck parten. Geleidelijk aan kreeg ze die beter onder controle. Maar de gemaakte kloof kon ze niet meer dichten met een 6-4 verlies als gevolg in de eerste set.

De tweede set ontaardde in een ware veldslag waar Van Uytvanck Bacsinszky het best moeilijk maakte. Maar De Zwitserse trok ook nu weer aan het langste eind: 7-5.

Maar ondanks haar verlies heeft Van Uytvanck toch gewonnen. De 21-jarige uit Grimbergen heeft immers nu al bewezen dat ons land opnieuw over een toptalent beschikt. “Bovendien is er nog heel wat groeimarge“, beaamde haar coach Ann Devries.

Onze ploeg volgde de wedstrijd bij tennisclub SDI in Dilbeek, de club waar Alison als tiener zich de eerste knepen van het tennisvak eigen maakte. In de club waren dan ook heel wat fans op de afspraak. Hun reacties krijg je vanavond in het nieuws op RINGtv.

[[{"type":"media","viewmode":"mediaoriginal","fid":"31075","attributes":{"alt":"","class":"media-image","height":"457","width":"610"}}]]