halle-ingooigem.jpg

Vandaag 68-ste Halle-Ingooigem, ook live op RINGtv

woe 24 jun 2015

Vandaag wordt de 68-ste editie afgewerkt van Halle-Ingooigem. Voor veel renners is deze wedstrijd de laatste test voor de nationale kampioenschappen die zondag volgen. De ontknoping van de wedstrijd is vanaf 15u45 ook live te volgen op RINGtv.

De organisatoren van het startcomité Halle-Ingooigem hebben ook dit jaar een goed gevuld voorprogramma uitgewerkt. In het centrum van de stad zijn er maar liefst 3 rennersdorpen voorzien. Vanaf 11u worden de renners verwacht op de Grote Markt en worden ze voorgesteld aan het grote publiek. Stipt om 12u30 vertrekt de wedstrijd aan de hoek van de Melkstraat en de Beestenmarkt. De officiële start wordt gegeven ter hoogte van Lamme Guiche (SK Halle).

Vandaar trekt het peloton via Galmaarden en Geraardsbergen naar Vloesberg. Daar wacht hen met La Houppe een eerste kuitenbijter. Nadien staan in Ronse nog de Kanarieberg en de Kruisberg op het menu. In Kluisbergen volgt de Hotond Berg en aansluitend de Knokteberg. Nadien gaat het richting Avelgem en Anzegem waar een eerste keer de Tiegemberg moet bedwongen worden. Na 104 km wordt de aankomstzone bereikt. Daar volgen nog 5 plaatselijke ronden van ongeveer 19 km en waarin ook telkens de Hellestraat en de Tiegemberg moeten beklommen worden.

Ook dit jaar hebben de organisatoren 5 WorldTour-teams kunnen strikken. En ook enkele grote namen zoals Tom Boonen, Jürgen Roelandts, Stijn Devolder, Zdenek Stybar, Niki Terpstra en Nacer Bouhanni komen naar Halle.

Vanaf 15u45 is de wedstrijd ook live te volgen op RINGtv. De aankomst in Ingooigem is voorzien rond 17u. Commentatoren van dienst zijn Jeroen Sap en Nico Mattan. Uiteraard mag je ook een beeldverslag verwachten in het nieuws vanavond op RINGtv. (foto Halle-Ingooigem.be)