ronde_vlaams-brabant.jpg

Vandaag start Ronde van Vlaams-Brabant

woe 22 jul 2015

Vandaag start in Rillaar de Ronde van Vlaams-Brabant, een meerdaagse rittenwedstrijd in clubverband voor beloften en eliterenners zonder contract.

Voornamelijk voor de streekrenners is de Ronde van Vlaams-Brabant de favoriete afspraak van het jaar waar ze hun krachten met elkaar kunnen meten. Maar ook heel wat ploegen uit de Topcompetitie hebben zich ingeschreven voor deze vijfdaagse wedstrijd. De Ronde wint elk jaar aan populariteit. Zo heeft de organisatie dit jaar zo’n 15 teams, voornamelijk uit het buitenland, moeten weigeren.

De Ronde start vandaag in Rillaar waar de renners met onder meer de Roeselberg en de Blerenberg al meteen enkele stevige kuitenbijters voorgeschoteld krijgen. Donderdag trekt de karavaan naar Leefdaal. Vrijdag wordt er een individuele tijdrit afgewerkt in het centrum van Gooik. Normaal had die in Pepingen moeten gereden worden maar door de werkzaamheden aan de Ninoofsesteenweg moet de organisatie noodgedwongen uitwijken naar buurgemeente Gooik. Zaterdag hebben de renners afspraak in Ottenburg. De slotrit wordt traditioneel afgewerkt in Merchtem.